Sürüngen Yemleri

Sürüngen besliyorsanız, evcil hayvanınıza en iyi yemleri sağlamanız gerekir. Böylece onun daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmasına katkıda bulunursunuz. Taze, kaliteli ve en iyi sürüngen yemleri için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sürüngen Yem Çeşitleri ZOO’da!

Dünyanın neredeyse her bölümünde olan sürüngenler, farklı renklerde ve farklı boyutlarda olmakla beraber yaşam alanlarından dolayı beslenmeleri türden türe göre değişiklik göstermektedir. Sürüngenlerin bazıları etçil beslenirken bazıları otçul beslenmekle beraber hem otçul hem de etçil beslenmeyi tercih edenlerde vardır. Sürüngenlerin beslenme tarzı rasgele oluşmamıştır. Mesela etçil hepçil beslenen sürüngenler yeteri kadar avlanmadığı zaman meyve tüketmeyi tercih ederler. Bundan dolayı sürüngenlerin beslenme çeşitliliği tek bir sebebe değil pek çok farklı etkene bağlı olmaktadır.

İguana, kertenkele, kaplumbağa gibi canlı grubunu oluşturan sürüngenlerin beslenmeleri için zengin sürüngen yemleri vardır. Sürüngen yemleri otçul, etçil veya hepçil beslenen sürüngen türlerine göre farklılık göstermektedir. Sürüngen yemleri güvenilirdir, hijyenik koşullarda üretilir ve saklanır. Sürüngen yemlerinden beslediğiniz canlının türüne göre yem alınmalıdır. Örneğin, kaplumbağa besliyorsanız; Dajana Tortoise Herbivore Mini Stick 1000 ml 260 gram ideal olacaktır.

Sürüngen yem türleri, ihtiyacı olan vitamin ve minerali bitkilerden sağlayan sürüngenler için içeriği zengindir. Daha çok kaplumbağaların ve diğer oto bur sürüngenlerin yediği sürüngen yem türleri bitkisel çubuklardan ve tabletlerden oluşmaktadır. Bu bitkisel tabletler ve çubuklar vitamin ve mineral açısından oldukça zengin, protein içerikli, bağışıklığı koruyan, güçlü kemik ve kabuk gelişimini sağlayan sürüngen yemleridir. Oto bur türleri için sürüngen yemleri, katkısız, renklendirici içermez ve doğal içeriğe sahiptir. Kara kaplumbağalarla beraber iguanaların da çok severek yediği bu bitkisel yemler çok kaliteli yağlar içermektedir.

Otçul yerine hem otçul hem de etçil beslenen sürüngen türleri için özel yemler üretilmektedir. Bu özel yemlerden tercih ederek, sağlıklı beslenmelerine katkı da bulunabilir. Etçil sürüngen yemleri arasında bulunan canlı kurtlar en çok tercih edilen sürüngen yemleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Özellikle canlı kurtları, kurbağa ve bukalemun gibi sürüngenlerin beslenmesi için oldukça önemlidir. Canlı kurtlar olmasından dolayı bu kurtların doğal alanında, kuru ve serin bir yerde, kapalı bir şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Bu yemlerin besleyiciliğini artırmak için içerisine sebze veya patates gibi gıdalarda ilave edilebilir. Canlı sürüngen kurtları, etobur sürüngen çeşitlerinin vitamin ve protein gereksinimini kolayca karşılayacaktır. Canlı sürüngen kurtları, yem olarak tercih etmek istemiyorsanız eğer kurutulmuş kurt yemlerinden de alabilirsiniz.

Sürüngen yemleri birçok çeşitliliğe sahiptir. Canlı veya kurutulmuş kurtlar ve bitkisel yemlerin yanı sıra çubuklar, jeller, solucanlar, karidesler, küçük balıklar da sürüngen yemi olarak tercih edilebilir. Sürüngenin türüne göre otçul veya etçil olarak tercih edilebilen yemleri saklama koşullara özen gösterilmelidir. Özellikle canlı kurt yemi tercih edilecekse serin bir yerde ve tamamen kapalı muhafaza edilmesi çok önemlidir. Aksi taktirde kurtlar bulunduğu alana dağılabilir. Sürüngen yemleri hijyenik koşularda üretilmektedir. Bu yemler renklendirici ve koruyucu içermeyen doğal formüllerden oluşur ve sürüngen sağlığına destek sağlar.

İlgili Kategori: Diğer Sürüngen Yemleri

Sürüngen Yemleri ile Evcil Hayvanınızı Mutlu Edin

Kertenkele, iguana, kaplumbağa gibi hayvan grubunu içeren sürüngenler için zengin içeriğe sahip yemler vardır. Bu yemler otçul, etçil veya ikisi bir arada beslenen sürüngenlere göre değişiklik göstermektedir. Sürüngen yemleri, hijyenik koşullarda üretilir ve muhafaza edilir. Bu yemler canlı yem olabilmekle beraber yüksek kaliteli ve bitkisel çeşitli olabilmektedir.

Sürüngenler ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri bitkilerden aldığı için sürüngen yemlerinin içeriği oldukça zengindir. En çok kaplumbağaların ve diğer ot obur canlıların tükettikleri sürüngen yem türleri, bitkisel çubuklardan ve tabletlerden oluşmaktadır. Bu çubuklar ve tabletler, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin, bağışıklık sistemini koruyan, protein içerikli, kemik gelişimlerini ve kabukları destekleyen yemlerden oluşmaktadır. Sürüngen yemleri, katkısız, renklendirici içermez ve doğal içeriğe sahiptir. Kaplumbağaların yanı sıra iguana ve kertenkelelerin de severek tükettiği bu çubuk ve bitkisel yemler, yüksek kalitede yağlar içermesinden dolayı sürüngenler için oldukça faydalıdır. Bunun için Dajana Gammarus Sticks 250 ml gibi bir ürün, sürüngeninizin sağlıklı beslenmesine katkı sağlayacaktır.

Sürüngen türleri için özel üretilen yemlerden almak, sağlıklı yaşam sürmeleri için oldukça önemlidir. Özel üretilen etçil sürüngen yemleri için sık tercih edilen canlı kurtlar ilk sırada yer almaktadır. Özellikle canlı kurtları, kurbağa ve bukalemun gibi sürüngenlerin beslenmesi açısından çok faydalıdır. Canlı kurtların ve bitkisel yemlerin yanında jeller, çubuklar, solucanlar, karidesler, küçük balıklar da sürüngen yemi olarak tercih edilir. Sürüngenin türüne göre, otçul veya etçil olarak üretilmesi açısından sürüngenlere fayda sağlamaktadır. Sürüngen yemleri, protein bakımından oldukça zengindir ve kolay bir şekilde sindirilebilir. Sürüngenin ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri içerir. Bunun yanı sıra sürüngenlerin bağışıklık sistemini koruyarak, kabuk ve kemik gelişimlerine destek sağlar.

İguana Yem Çeşitleri ile Sürüngeninizin Sağlığını Koruyun

İguana, tropikal iklimlerde yaşam süren bir kertenkele türüne denilir. Televizyonda sık sık izlediğimiz ağaçların üstüne sessiz, sakin dinlenirken gördüğümüz iguanalar, evde de beslenir. Siz de kertenkele türü ve egzotik tarz da hayvanlara ilgi duyuyorsanız bir iguana besleyebilirsiniz.

 İguanaları beslemek için çok çeşitte yemler vardır. İguana yemleri, yavru iguana yemi ve yetişkin iguana yemi olmak üzere ikiye ayrılır. Yetişkin bir iguana için, yetişkin iguana yemi tercih etmeniz, iguananın ihtiyaç duyduğu vitaminleri alması ve daha sağlıklı yaşam sürmesi açısından oldukça önemlidir. Yavru bir iguana için ise, yavru iguana yemlerinden tercih edilmelidir. Yavru iguana yemleri, yavruların gereksinim duyduğu vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin içeriğiyle iguana bakımı konusunda destek sağlayacaktır. İguana için yem arıyorsanız; tercihinizi Dajana Iguana Adult All In One 1000 ml 240 gr ürününden yana kullanabilirsiniz.

Yavru iguanaların yemlere, sahibinin onlara günlük sağladığı sebze ve meyvelerden daha çok ihtiyacı vardır. Sağlıklı yetişkin iguanalar taze meyve ve sebzelerin yanı sıra içeriği bakımında oldukça güçlendirilmiş iguana yemleriyle beslenirler. Fakat yavru iguanaların gereksinimleri yetişkin iguanalara göre daha değişiktir. Yavru iguana yemleri, yavru iguanaların 2 buçuk yaşına gelene dek geçen süre boyunca D3 vitaminleri ve fosfor bakımından eksiksiz bir şekilde almalarını sağlar. Bu ise yavru iguanaların kemiklerinin gelişmesi açısından oldukça önemlidir.

Yetişkin iguanalar ise vücut ihtiyaçlarına göre üretilen doğal yemlerle beslenmelidir. Yetişkin iguanalar C vitaminine çok ihtiyaç duyarlar. Bundan dolayı mutlaka C vitamini içeren iguana yemleriyle beslemek çok önemlidir. Son olarak iguanaların beslenme ihtiyaçlarına göre üretilen ve sağlıklı kalmaları açısından düşük proteine sahip, diyet ve lif yönünden oldukça zengin olan besinlere ihtiyaçları vardır. İguana yemleri de onların ihtiyaçlarını karşılayacak, bilinçli şekilde sadece yüksek lifler içeren ve düşük proteinli bitkisel besinlerden üretilir. İguanaların yemleme önerisi ise günde birkaç kez kısa bir zamanda tüketecekleri kadar yem vermektir. Erişkin iguanaları ise haftada 4-5 kez yemlemek yeterli olacaktır. İguanaları ya doğrudan yemleyin ya az miktarlarda su ile yemi yumuşatarak ya da taze kır bitkilerinden ilave ederek yemleyebilirsiniz. 

En Kaliteli ve Besleyici Kaplumbağa Yemleri

Kaplumbağalara tüm ihtiyacını karşılayan besinler vererek, gelişimlerine katkıda bulunabilir ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlayabilirsiniz. Dolayısıyla kaplumbağaları besleyeceğin yemlerin yararı çok büyüktür. Aynı zamanda düzenli şekilde yem vermeye ve yemin miktarına özen gösterilmelidir. Kaplumbağalar en çok yaz aylarında aktif oldukları için gün içerisinde 2 kez, kış aylarında ise gün içerisinde 1 kez yemlemek yeterlidir. Kaplumbağalar, karada ve suda yaşayan olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Suda yaşayan kaplumbağalar, etçil beslenme düzenine alışık olduğu için etçil düzene uygun beslemek gerekir. Karada yaşayan kaplumbağalar ise otçul beslenme düzenine alışkınlardır. Beslenme her canlı için olduğu gibi kaplumbağalar için de oldukça önemlidir. Bu açıdan düşünüldüğünde, Dajana Kaplumbağa Yemi Gammarus 100 ml harika bir üründür.

Kaplumbağalar hem etçil hem de otçul beslenirler. Bundan dolayı kaplumbağalara düzenli olarak yem vermek gerekir. Gereksinimlerini karşılamak için uygun olan yemlerden almak gerekir. Bu yemlerin içeriğinde genelde deniz ürünü ve bitkisi vardır. Kaplumbağaya her gün düzenli bir şekilde verilen yemlerin yanı sıra haftada 3 gün belirleyerek ona farklı gıdalarla takviyelerde de bulunabilir. Bu gıdalar ise tavuk karides, balık, gibi hayvansal protein içerikli olanların yanı sıra marul ve taze yeşillikler de verilebilir.

İlgili Kategori: Kaplumbağa Yemleri

Kaplumbağaların dengeli ve sağlıklı beslenmesi için kaplumbağa yemlerinin çeşitli olması gerekir. Yavru kaplumbağalara iki günde bir kez yem vermek yeterlidir. Yem miktarı ise kaplumbağa kafasının büyüklüğü kadar olmalıdır. Eğer su kaplumbağası besleniyorsa yaşını dikkate alarak ona yem vermek gerekir. Genç kaplumbağalar daha çok hayvansal içeriğe sahip olan yemlerden verirken, yaşlı kaplumbağalara ise bitkisel içeriğe sahip yemlerden vermek gerekir. Kaplumbağa yemleri, kaplumbağalara özel olarak üretilir. Kaplumbağaların bağışıklık sistemini güçlendirir ve kemik gelişimini sağlar. Bunun yanı sıra yeterli enerjiye sahip olmalarına destek olur. Kaplumbağa yemleri, kurutulmuş kabuklular, böcekler ve çubuk kaplumbağa yemlerinden oluşabilir. Özel bitkisel içerikleri sayesinde kaplumbağaların sağlıklı ve uzun yaşam sürmelerini sağlar.

Sürüngen Yemleri ile İlgili Sık Sorulan Sorular
Sürüngen Yemi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ev içinde en yakın arkadaşlarımız olan evcil hayvanların beslenmelerine bir hayli özen gösterir ve sağlıklı büyümeleri için çabalarız. Kimi hayvan sahipleri evinde köpek, kedi gibi cins hayvanları besler kimileri ise kaplumbağa, kertenkele ve iguana gibi canlıları beslemeyi tercih eder. Bu hayvanların türü veya cinsi her ne olursa olsun beslenmeleri dikkat ister. Çünkü her canlının beslenme koşulları birbirinden farklıdır. Bundan dolayı hayvanın cinsine ve türüne uygun yemi veya mamayı almak gerekir. Bu yemlerin içerisinde sürüngenlerin vücuduna iyi gelen vitamin ve mineraller bulunur. Bu hayvanların beslenmesi özel sorumluluk gerektirir. Çünkü kaplumbağa gibi canlıların sindirim sistemi yavaş şekilde çalışır. Sürüngen yemleri ise bu tür durumlar dikkate alınarak üretilir.

Sürüngen yemi alırken özellikle beslenen canlının cinsine ve türüne uygun yem olduğuna dikkat edilmelidir. Bu duruma dikkat edilmediği taktirde ilerleyen zamanlarda canlının sağlık problemleri başlayabilir. Birçok çeşitte ve markada üretilen sürüngen yemlerinden en iyi olanını deneme yöntemi ile bulabilirsiniz. Farlı markaların yemlerinden canlının türüne ve cinsine uygun olanını alıp deneye deneye en iyi olan yemi bulabilirsiniz. Sürüngen yemi alırken paketli şekilde satılan yemlerin gramajını dikkate almak gerekir. Yem konusunda fiyat performansı odaklı alışveriş yapılırsa en kaliteli yeme en uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz. İguana, kurbağa, kaplumbağa gibi evde beslenen sürüngenler için önemli olan içgüdüsel avlanma isteklerini açığa çıkaracak mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin olan sürüngen yemini almaktır. Beslediğiniz sürüngenin ihtiyaç duyduğu protein ve bitkisel bazlı sürüngen yemi alarak dostunuzun ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde tamamlamış olursunuz. Sürüngen yemi alırken dikkat edilecek husus A vitamini, C vitamini ve D vitamini açısından çok güçlü doğal sürüngen yemlerinden almaktır. Aynı zamanda sürüngenin yaşı da dikkate alınmalıdır.

Son olarak sürüngen yemini güvenilir kaynaklardan almak, hijyenik koşullarsa üretilmiş ve muhafaza edilmiş olması açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda sürüngen yemlerinden renklendirici bulunmayan, katkısız ve doğal içeriği olan yemlerden alınmalıdır.  Sizlerde sürüngen yemlerinden satın alırken beslediğiniz canlının ırkına, cinsine, türüne, yaşına göre yem almalı, canlı yemlerin yanı sıra yüksek kalitelerde üretilen kuru ve bitkisel yem çeşitlerinden almaya özen göstermelisiniz.

Sürüngen Beslenmesinde Bilinmesi Gerekenler Neler?

Ev içerisinde sürüngen beslemek hem emek isteyen hem de keyif veren bir iştir. Sürüngenler ihtiyaçları nedeniyle daha çok özen ve dikkat isterler. Sürüngenlere doğru şekilde bakılmazsa eğer ilerleyen zamanlarda ölümcül hastalıklarla karşılaşılabilir. Bu nedenle sürüngenlere iyi bakmak önemlidir. İguana, kaplumbağa, kurbağa gibi evde beslenen sürüngenlerin beslenmesi için önem arz eden içgüdüsel avlanma ihtiyaçları ortaya çıkaracak vitamin ve mineral açısından zengin olan sürüngen yemleriyle beslemek gerekir. Beslediğiniz sürüngenin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, protein ve bitkisel bazlı yemlerden alarak evcil dostunuzun ihtiyaçlarını eksiksiz ve doğru şekilde tamamlamış olursunuz.

Birçok çeşitte ve markada olan sürüngen yem ve mamalarından A, D ve C vitamini bakımından oldukça güçlü olan doğal içerikli sürüngen yemleriyle sürüngenin beslenmesine dikkat edebilirsiniz. Aynı zamanda sürüngenin yaşına, ırkına ve türüne göre göre de beslenmesine dikkat edilmelidir. Sürüngenlerin yapısı gereği özellikle de bazılarının kabuklarının yeterli düzeyde gelişmesi için bazı vitamin ve mineraller kullanması gerekir. Sürüngenler bazı durumlarda A, C ve D vitamini açısından eksik olduğunu bazı işaretlerle anlatmaya çalışır. Sürüngenin sürekli uyuma hali, hareketsiz kalması, kabuklarında deforme olması gibi belirtiler vitamin eksikliğinin olduğu anlamına gelir. Sürüngenlerin bitkisel ve protein ağırlıklı olan yemlerle beslenmeleri en sağlıklı olanıdır. Sürüngen beslenmesinde tercih edilen yemlerin renklendirici içermediğinden, katkısız olduğundan ve doğal içeriğe sahip olduğundan emin olunmalıdır. Sürüngenler türüne, yaşına ve cinsine uygun beslenmelidir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR