₺319,53 KDV Dahil
₺459,53 KDV Dahil

Kedi Fırça ve Tarakları

Kedilerde tüy bakımının yapılması önemlidir. Bu işlem sırasında kaliteli kedi tarağı ya da kedi fırçası kullanmalısınız. En iyi kedi fırça ve tarakları için ZOO koleksiyonuna göz atabilirsiniz!

En Kaliteli Kedi Fırça ve Tarakları

Kedilerde tüylerin sağlığını koruması, canlı ve parlak bir görünüme kavuşması özellikle de tüylerin doğru ve düzenli bakımı ile mümkün olabilmektedir. Kedinizin tüylerinin bakımını düzenli ve doğru şekilde sağlamazsanız tüylerinin mat ve cansız bir görünüme kavuştuğunu, çok sık döküldüğünü ve bu durumun kedinizin deri sağlığını da etkilediğini görebilirsiniz. Bu sebeple de kedinizin tüy bakımını düzenli olarak gerçekleştirmenizde fayda vardır. Rutin bir kedi tüy bakımı için Zampa Kedi Tüy Bakım Fırçası gibi kaliteli bir ürün kullanabilirsiniz. Kedinizin tüy bakımı sırasında onun tüylerini düzenli şekilde taramaya, yıkama düzenini sağlıklı şekilde oturtmaya ve tüy sağlığını destekleyecek besinleri tercih etmeye özen göstermelisiniz. Bu sayede kedinizin tüy bakımı için gerekli pek çok koşulu yerine getirebilirsiniz. Kedinizin tüy bakımını sağlamanız, onun tüylerinin sağlıklı ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Kedinizin tüylerinin sağlığı en az onun organlarının sağlığı kadar önemlidir. Tüylerin bakımının iyi şekilde sağlanmaması kedinizde pek çok deri ve tüy problemine yol açabilmektedir. Bu nedenle de tüylerin bakımını ve temizliğini yerine getirmeniz onun sağlığını koruyacaktır.

Tüy bakımı denildiği zaman yalnızca tüylerin taranması düşünülmemelidir. Aynı zamanda kedinizin düzenli şekilde banyo yapması, tüy sağlığını destekleyecek olan besinlerin tercih edilmesi gibi farklı etkenler de tüy bakımına dahildir. Bu yüzden de kedinizin beslenmesini ve temizliğini de doğru şekilde yerine getirmeniz onun sağlıklı görünüme sahip olması için destekleyicidir. Kedinize düzenli olacak şekilde banyo yaptırmanız, onun beslenmesinde özellikle de Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerine yer vermeniz tüylerinin sağlığını koruyacak ve destekleyecektir. Pek çok kedi ırkının sık sık banyo yapması gerekmez. Bunun yerine kedinizi kuru kedi şampuanları ya da nemli ve temiz bezler ile temizleyebilirsiniz. Tüy temizliği kedinizin özellikle de göz çevresinin mikroplardan korunmasını sağlar. Yüz bölgesindeki tüylerin temizlik ve bakımının düzenli olması gerekir. Eğer kedinizin yüz bölgesindeki tüyleri düzenli olarak silerseniz ve tüylerin temizliğini sağlarsanız gözlerin mikrop kapmasını da önleyebilirsiniz. Bu işlem sırasında nemli ve temiz bir bez kullanmanız kedinizin yüz bölgesindeki tüylerin iyi şekilde temizlenmesini sağlayabilir.

Tüy bakımındaki önemli bir nokta da kedinizin tüylerinin düzenli olarak kısaltılması olabilir. Özellikle de uzun tüylü ırkların tüylerinin düzenli şekilden kısaltılması ve tıraşlanması gerekir. Yüz ve ayak bölgesindeki tüyler bu konuda önemlidir. Örneğin kedinizin yaz aylarında uzun ve bunaltıcı tüylerinden kurtulmasına yardım edebilir ve tüylerini kısaltabilir ya da tıraşlayabilirsiniz. Bu sayede onun tüy gelişimi destekleyeceğiniz gibi aynı zamanda kedinizin rahatlamasına da yardımcı olabilirsiniz. Trixie Alt Kürk ve Üst Kürk Tarağı ile bunu kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Tüy bakımı kedinizin sağlığını koruyacağı gibi aynı zamanda onun rahatlamasını ve fazla uzayan tüylerinden kurtulmasını da sağlayacaktır. Bu sebeple de onun tüylerini düzenli şekilde kesmeniz, temizlik ve bakımını doğru ve düzenli şekilde sağlamanız son derece önemlidir. Eğer bunları düzenli şekilde gerçekleştirmezseniz kedinizin farklı hastalıklara yakalanma olasılığı artar ve tüyler sağlıksız görüneceği gibi pek çok sağlık sorununa da yol açabilir. Kediler, evde yaşadıklarından dolayı dışarıdaki diğer hayvanlara göre daha temizlerdir. Kendi temizliklerini kendileri yapsalar dahi tüylerinin sahipleri tarafından temizlenmeye ihtiyacı vardır. Özellikle uzun tüyü olan kediler için tüy bakımını ihmal etmemelisiniz. Sevimli dostlarımızın tüy bakımlarını yapmak çok kolaydır. Zampa Tüy Toplama Eldiveni gibi fonksiyonel bir ürünle de bu işlemi tamamlayabilirsiniz. Kedilerin tüy bakımında taramak ve fırçalamak yeterli olacaktır.

Tüyler tarandıktan sonra aralarda bulunan ölü tüyler temizlenir ve kürkünün daha parlak ve canlı olması sağlanır. Bundan dolayı kedinizin kan dolaşımı hızlanarak düzenli hal alır. Kediniz tüy bakımına alıştıkları zaman tüylerinin taranması onlara keyif vererek, rahatlatır. Kedinizin tüyleri ilk kez taranacaksa çekingen bir davranış gösterebilirler. Bu sebeple kedinizi tarama işlemine bebeklik yaşlarından başlamalısınız. Kedinizi tarama işlemine alıştırmak için ona ödül mamasını verebilirsiniz. Kedinizin tüylerini tararken, tüylerin çıkış yönüne doğru tarama yapmalısınız. Böylelikle tüylerde düğümlerin oluşma ihtimali azalacaktır. Aynı şekilde tüylerin karmaşık olma olasılığı giderilecektir. Tarakta biriken ölü tüyleri de arındırmayı ihmal etmemelisiniz.

Kedi Tarağı Çeşitleri ile Kedinizin Bakımını Tamamlayın

Sevimli dostlarımız kediler için tüy bakımı, onların temizliği ve sağlığı için çok önemlidir. Kedinize tüy bakımı yaparsanız eğer her kedi gibi oda çok mutlu olacaktır. Özellikle fırçalama, kedinizi rahatlatarak keyifli bir zaman dilimi geçirmesini sağlayacaktır. Kedinizi mutlu etmenizin yollarından en önemlisi onunla ilgilenmekten geçer. Kedinize tüy temizliği yaptığınızda, evcil hayvanınız onunla ilgilendiğinizi hissettirecektir. Kediye ne kadar özen verilirse kendini o kadar iyi hissedecektir. Kedinize harcadığınız zaman sizin ruhsal sağlığınız ve mutluluğunuz için de çok önemlidir. Yalnızca CatDoglife Kedi ve Köpekler İçin Kalın Teli Basmalı Fırça bile, kedinizin tüy bakımını en iyi şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. Kedinizdeki biriken ölü tüyleri almazsanız kediniz çok fazla tüy yumağını yutar ve bu da sindirim problemlerine yol açar. Bu sebeple kedilerin fırçalanması ve taranması çok önemlidir.

Kısa tüye sahip olan kedileri genelde fırçalamaya ve taramaya gerek olmadığı düşünülür. Ama bu çok yanlış bir düşüncedir. Kedilerin tüyleri ne kadar kısa olursa olsun dökülme olur ve bu tüyler zamanla birikir. Kedi tüy bakımında en büyük sorunlardan biri de tüy yumağı sorunudur. Kediler kendilerini temizlemek amacıyla tüylerini yaladıklarından bir miktar da tüy yutarlar. Zamanla içeride biriken bu tüy yumaklarını kusup, dışarı atarlar. Yani bu durum kediler neden kusar sorusunun tam olarak cevabıdır. Eğer kedinizde bir sağlık problemi yoksa böyle bir durumun görülmesi çok normaldir.  Kediniz normalden daha fazla tüy yutarsa bu kedinizde sindirim sistemi problemlerinin yaşanmasına yol açacaktır. Kediniz uzun tüylere sahipse bu duruma daha çok dikkat etmeniz gerekecek. Tüy yumağı problemini en kolay derecede atlatmak için kedinizi düzenli olarak taramalı ve ölü tüylerinden arındırmalısınız.

Kedinizin tüyleri birbirine karıştığı zaman yoğun tüy dökme zamanlarında fırçalanması gerekir. Bu fırçalama işlemleri yaklaşık 15 dakika kadar sürmelidir. Kediniz bu durumdan memnun değilse fırçalama işlemini kısa kesebilirsiniz. Bir Trixie Kedi Masajı Fırçası ile kedinizin tüy bakım etkinliğinden memnun olmasını sağlayabilirsiniz. Kedinizin tüyleri birbirine çok fazla karıştıysa fırçalama yaparken hassas davranmanız gerekecektir. Aksi taktirde kedinizin canı çok yanacaktır. Kedinizi fırçalama sırasında düğüm olan tüy yumaklarını diplerinden tutarak fırçalarsanız, kedinizin canı daha az acır. Kedinizin tüyleri çözülmeyecek kadar çok düğüm olduysa veterinere danışmak çok doğru olacaktır.

Kedinizin tüyleri kirlendiğinde talk pudrasını sürerek temizleyebilirsiniz. Bu kedinizin tüylerine parlaklık ve canlılık kazandıracaktır. Eğer kedinizin tüy bakımına dikkat etmezseniz, birçok problemle karşılaşmanız yüksek ihtimaldir. Fırçalama yapmadığınızda kedinizin kürkü mat bir görünüme ulaşır ve çirkin görüntü oluşturur, kedinizin tüyü güçsüzleşerek tüylerin dökülme oranı artar ve kedinizin tüyleri karışarak düğüm düğüm olur. Aynı zamanda tüy bakımının yapılmaması sonucunda, kedinizde dış parazit görülme ihtimali büyük bir oranda artar ve kedinizde tüy yumağından kaynaklı olarak sindirim sistemi problemleri görülebilir. Kediler genelde 10 yıl kadar yaşarlar. Ancak iyi bir bakım görmüş mutlu kediler 15 hatta 20 yılı aşkın yaşar. Bu sebeple kedinizin diğer bakımlarına dikkat ettiğiniz gibi tüy bakımına da çok dikkat etmelisiniz.

Sevimli dostlarımız kediler için kedi tarağı seçmek çok önemlidir. Çünkü kedinizin bakımlı olması ve keyifli zaman geçirmesi için bu şarttır. Doğru seçilen kedi tarağından sonra tüyleri daha sağlıklı uzayarak, tüy dökme gibi durumlar engellenecektir. Özellikle de kedinizin mevsimsel tüy dökme sorununun önüne geçmek için kedi tarağı seçimini yaparken doğru karar verdiğinizden emin olmalısınız. En doğru tarağı seçerek kedinizin parlak ve sağlıklı tüylere sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Kediniz uzun tüylüyse, seyrek dişli bir tarak tercih etmelisiniz. Bu tarak, keçeleşen tüyleri çözerek onları temizler. Daha sonra sık bir fırçayla, dikenli tarak veya kürkün kusursuz hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Keçeleşen tüy topakları uzun tüye sahip kedilerde yaygın olan bir problemdir. Bunun için kaliteli bir kedi tarağı satın almanız gerekir.

Kedi Fırça ve Tarakları ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Kedilerin Tüyleri Ne Sıklıkla Taranmalı?

Kediler, doğaları gereği çok temiz hayvanlardır. Kediler genellikle günün 16 saatini uyurlar 5 saatini ise temizlenmeye ayırırlar. En titiz kediler için bile durum böyledir. Kedinizi bebekliğinden itibaren taramaya alıştırmak ileri zamanlar için hem size hem kedinin kendisine kolaylık sağlar. Düzenli bir şekilde tarama yaparsanız kediniz hem temiz hem parlak hem de sağlıklı olur. Koltuk, kıyafet ve diğer mobilyalarınızdaki tüy miktarı azalır. Kedinizin tüy yumağını kusması azalır, topaklanma ve keçeleşme oluşmaz. Kediye alerjisi olan yakınlarınız kendilerini tolere ederler. Düzenli tüy bakımıyla, kedinizde oluşabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmadan onun iyi şekilde yaşamasına katkı sağlamış olursunuz. Örneğin; pire, yara, topak, kene, keçeleşme, kilo kaybı, döküntü ve kulak enfeksiyonu gibi problemlerin önüne geçersiniz.

Kedinizin tüylerinin taranması, onun sağlığı ve temizliği için çok önemlidir. Eğer kedinizin ölü tüylerini almazsanız kediniz çok fazla tüy yumağını yutar. Bu da kedinizde sindirim problemlerine yol açar. Özellikle de uzun tüye sahip olan kedilerde bu duruma çok dikkat edilmelidir. Tüy yumağı problemini en hafif derecede atlatmak için kedinizi düzenli olarak tüylerinden arındırmalısınız. Bu sebeple kedinizin taranmasına özen göstermelisiniz. Kısa tüye sahip olan kedilerin genelde fırçalamaya ve taramaya gerek olmadığı düşünülür. Ama bu çok yanlış bir düşüncedir. Kedilerin tüyleri ne kadar kısa olursa olsun dökülme olur ve bu tüyler zamanla birikir.

Kedilerin haftada 2 kez taranmaları yeterli olacaktır. Fakat kedileri tarama sıklığı kedinizin tüylerinin yapısına göre farklılık gösterir. Eğer kediniz uzun tüylere sahipse tüylerini her gün taramanız gerekiyor. Kedinin tüy tarama sıklığını etkileyen unsurlardan biri de mevsimsel tüy dökme dönemidir. Genellikle kediler, ilkbahar ve sonbaharda normalden daha çok tüy dökmeye başlarlar. Dolayısıyla bu dönemlerde kedinizin tüy tarama sıklığını artırmalısınız. Böylelikle hem sizin hem de kedinizin stresi azalacaktır. Bununla beraber, evinizin temizliği çok kolay olacak, hiçbir yerde tüy bırakmayacaktır.

Kedi Tarağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedi sahiplerinin çoğu kedilerin tüylerinde oluşan düğümleri makas ile kesmeye çalışsalar da biz bunu doğru bulmuyoruz. Kedinizi yaralayabilirsiniz. Keçeleşen, düğüm ve topaklar oluşan kedi tüyleri içinden çıkılamayacak bir hal almışsa profesyonel bakım hizmeti veren bir yerle ya da veterinerinizle iletişime geçmelisiniz. Bunun önüne geçmek için düzenli tımar yapmalı ve kediniz için ideal bir kedi fırçası ya da tarağı edinmelisiniz. Kısa tüye sahip olan kedileri genelde yumuşak fırça ya da tarakla taramak yeterli olacaktır. Kıvırcık veya dalgalı tüye sahip hassas kediler için de aynı şekilde sağlam bir kedi tarağı seçmeli ve ürünün, kedinizin tüylerine zarar vermeyeceğinden emin olmalısınız. Bu yüzden tanınan markaların ürünlerine yatırım yapmanızda yarar bulunur.

Tüy dökme sorunlarına karşı alınacak tedbirlerin başında düzenli bir şekilde tüylerin fırçalanması ve taranması gelmektedir. Kedinizin düzenli bir şekilde taranması için en doğru tarak seçimini yapmalısınız. Kedinizin tüylerini rutin olarak taramak ona keyif verecektir. Kedi tarağı, sevimli dostunuzu rahatsız etmeden tüylerinin toplanmasına destek olacaktır. Kedilerin yapısına göre kedi tarakları vardır. Bu taraklar arasında seçim yapmalısınız. Bu tarak modelleri yardımıyla hayvanın üzerindeki tüm cansız tüylerin toplanması mümkündür. Kedinizin tüylerini güzel bir şekilde toplarken, kedinin tüylerine veya derisine zarar vermemesi çok önem taşımaktadır. Aynı şekilde birbirinden şık ve fonksiyonel kedi tarak modelleri vardır. Bunlar son derece pratik ve hızlı bir şekilde kedinizin tüylerinin tamamen toplanmasına yardımcı olan ürünlerdir.

Tüm bu anlattıklarımızın yanında sizler en doğru kararı sevimli dostunuzun tüyünün uzunluğuna ve özelliklerine göre verebilirsiniz.

Kısa tüylere sahip kediler için tarak seçerken;

Sevimli dostunuz kısa tüylere sahipse eğer çok fazla tüy dökme sorunlarıyla karşılaşmayacağınız için kısa ucu olan, kauçuk tarakları seçmelisiniz. Özellikle de küçük dişlere sahip olan taraklar kedinizin derisine zarar vermez ve tüylerine daha kolay bir şekilde bakım yapılmasını sağlar. Bu sebeple kısa tüye sahip bir kediniz varsa küçük dişleri olan tarakları tercih etmeniz yerinde bir seçim olacaktır. Kedinizi bu tarakla haftada 1 veya 2 kez taramanız bakım için yeterlidir.

Uzun tüylere sahip kediler için tarak seçerken;

Sevimli dostunuz uzun tüylere sahipse eğer diğer kedilere göre daha çok bakım ve özen isteyecektir. Bu sebeple uzun tüyleri olan kedilerde tarak seçimine daha çok dikkat etmek gerekecektir. Uzun tüylü kedinizi haftada 3 kez ya da 4 kez uygun taraklarla taramak, kedinizin yıpranan tüylerinin atılmasında ve kedinizin derisinin temizlenmesinde çok büyük yarar sağlayacaktır. Tüm bu faktörler kapsamında uzun tüye sahip olan kediler için uzun dişli ve paslanmaz bir çelikten üretilen tarakları tercih etmeniz gerekir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR