Kedi Temizlik ve Banyo Ürünleri

Kedinizin temiz ve bakımlı olmasını sağlamak için bazı ürünlere ihtiyacınız vardır. En kaliteli ve güvenilir kedi temizlik ve banyo ürünleri ZOO’da!

Kedi Temizlik ve Banyo Ürünleri ile Kedinizin Sağlığını Koruyun

Kedilerin temizliği için pek çok farklı ürün tercih edilebilir. Bu ürünler arasında tarak, şampuan, kedi tüy toplama eldiveni gibi pek çok farklı ürün yer almaktadır. Her biri farklı bir işlevde tercih edildiğinden dolayı bu ürünlerin her birinin birbirinden önemli olduğu söylenebilir. Eğer kedinizin temizliğini doğru şekilde yapmak istiyorsanız her bir temizlik ürününü işlevine uygun şekilde ve düzenli olarak tercih etmeniz gerekmektedir.

Kedi temizliği dendiği zaman akla ilk gelen ürünlerden biri banyo ürünleridir. Örneğin kedi şampuanları en sık tercih edilen kedi temizlik ürünleridir. Kuru şampuanları ya da sıvı formdaki şampuanları kedinizi temizlemek için tercih etmeniz mümkündür. Sıvı şampuanların sık sık kullanılması önerilmez çünkü bu şampuanların su ile durulanması gerekmektedir. Kedinizi su ile sık sık yıkamanız ise onun tüy yapısına zarar verebilir. Bu gibi durumlarda kediniz için bir banyo rutini benimsemelisiniz. Bu rutin içinde sıvı şampuan ile kedinizi yıkayacağınız belli zamanlar olmalı. Banyo dönemlerinin arasında ise kedinizin kirlendiğini ya da tüylerinin pis olduğunu hissederseniz kuru şampuanları kullanabilirsiniz. Kuru şampuanların durulanma gereksinimi olmadığından kedinizin tüylerine ya da cildine de zarar vermez. Biyoteknik Dry Foam Kuru Kedi ve Köpek Şampuanı bu açıdan harika bir tercihtir.

Sıvı şampuanlar kedinizin çok iyi şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca güzel kokmasına ve doğal içerikleri içeriyorsa kedinizin cildinin iyileşmesine, tüylerinin sağlığının korunmasına da yardımcı olabilir. Kuru şampuanlar ise kedinizin tüylerinin ıslanmasına gerek bırakmadığından dolayı pratik şekilde temizlik sağlar. Bu nedenle de pratik temizlik ürünlerinden biridir. Kediniz için kaliteli bir kedi şampuanı arıyorsanız; tercihinizi AllDay All Shampoo Cat Natural Organik Kedi Şampuanı çeşitlerinden yana kullanabilirsiniz.

Kedilerin banyo sırasında iyi şekilde temizlenmesi için ayrıca pütürlü yapıya sahip olan kedi yıkama eldivenleri ya da fırçaları da bulunmaktadır. Bu eldiven veya fırçalar kedinizin tüylerine ya da cildine zarar vermez. Kedinizin tüylerinin iyi şekilde yıkanması ve cildinin de temizlenmesi için bu eldiven ya da fırçaları tercih edebilirsiniz. Kedilerin temizliği için banyoda tercih edilen ürünlerden biri de kedi banyo fileleridir. Bu ürünler son zamanlarda oldukça popüler hale gelen banyo ürünlerinden biri olduğu için farklı bir deneyim sunabilir. Kedilerin banyo sırasında çok fazla hareket etmesini engelleyen bu fileyi kedinize giydirerek filenin dışından kedinizi yıkayabilirsiniz. Bu sayede kedinizin sizi tırmalamasını önleyebilirsiniz ve kedinizin de sürekli hareket ederek işinizi zorlaştırmasının önüne geçebilirsiniz.

Kedinizin tırnaklarını düzenli olarak kesmeniz gerekir. Tırnak kesme işlemi için kediler için üretilen tırnak makaslarını tercih etmelisiniz. Bu tırnak makaslarını tercih ederek kedinizin tırnaklarını daha iyi şekilde kesebilirsiniz ve onun tırnaklarının altında yer alan et kısmına da zarar vermemiş olursunuz. Bu yüzden de kedinizin tırnaklarını normal makaslar ile kesmeye çalışmayın, kedi tırnak makasları ile pratik şekilde kedinizin tırnaklarını kesin. Temizlik için tercih edilen ürünlerden biri de kedi taraklarıdır. Kedinizin cildine zarar vermeyecek, dökülen tüylerini iyi şekilde toplayabilecek olan tarakları seçmelisiniz. Bu taraklar kedinizin hem dökülen tüylerini toplayarak cansız bir görünüm oluşmasını engeller hem de kedinizin tüylerinde dolaşıklığın meydana gelmesine engel olur. Uzun tüylere sahip olan kedilerde tüylerin birbirine dolanması yaygındır. Bu tip durumları yaşamamak için kedinizin tüylerini kedi tarağı ile sık sık taramanız en iyisi olacaktır. Kısa tüylü kedilerin ciltlerine zarar vermemesi için tüyleri ucu sivri olmayan fırçalarla ve uzun tüylü kedilerde ise sık yapıdaki ucu sivri fırçalarla taramanız gerekir.

Kedilerin tüylerinin toplanması ve taranması için kedi tüy toplama eldivenleri de tercih edilebilir. Bu eldivenleri takarak kedinizin tüylerine ya da cildine zarar vermeden onun dökülen tüylerini toplayabilir ve sağlıklı tüylerini tarayabilirsiniz. Klasik kedi taraklarına göre daha pratik olan bu eldivenler hem kolay kullanıma sahiptir hem de kedinizin dökülen tüylerini iyi şekilde toplamaya yardımcıdır. Dişlerin temizliği kedinizin ağız ve diş sağlığı için çok önemlidir. Dişlerde plak ve tartar oluşumu görülmemesi için kedinizin dişlerini uygun diş fırçası ve diş macunu ile fırçalayarak onun dişlerinin iyi şekilde temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Kedinizin dişlerini fırçalayabileceğiniz farklı diş fırçası tipleri mevcuttur. Fırçalar hem kedilerin dişlerini temizler hem de çeşitli diş problemlerine yakalanma olasılıklarının önüne geçer. Ayrıca diş etlerine de masaj yapan bu fırçalar kedilerin rahatlamasına yardımcıdır. Kedinizin sağlığını korumak için tercih edebileceğiniz bir diğer ürün de Gimcat Malt Soft Extra Kedi Macunu diyebiliriz. Böyle bir ürünle kedinizin daha sağlıklı olmasını da sağlayabilirsiniz.

Kedi macunlarının kullanımı kedinizin ağız kokusunu giderebilir ve dişlerinin iyi şekilde temizlenmesine yardımcıdır. Farklı aromalarda üretilen diş macunlarının kokusu kedinizin ilgisini çekebilir. Tavuk, balık, biftek gibi pek çok kokuda üretilen bu diş macunlarını tercih ederek kedinizin dişlerinin iyi şekilde temizlenmesini sağlayabilirsiniz ve ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Dişlerin iyi şekilde fırçalanması, kedinizin çeşitli diş problemleri yaşamasını önler. Çürüklerin, diş eti problemlerinin, tartar ve plak oluşumunun önlenmesi için kedinizin dişlerini düzenli fırçalayabilirsiniz.

Kaliteli Kedi Şampuanı Çeşitleri ZOO’da!

Kediler kendi temizliğini kendileri yapsalar da bazen onların da yıkanmaları gerebilir. Kediler çok meraklı hayvanlar olduğu için yaramazlık yaparak zaman zaman tüylerini kirletebilirler. Bu gibi durumlarda kediniz tüylerini kendisi temizleyemez. Banyo yapmaya ihtiyaç duyarlar. Banyo sırasında öncelikle kedinizin üzerinde kontrolü sağlamalısınız. Onu yıkarken sakin ve kısık bir sesle konuşmalısınız. Kediniz küvetten kaçmaya çalışırsa eğer kediyi sırtı size dönük olacak bir şekilde iki ayağının üzerinde tutmalısınız. Kedinizi küvet içerisinde sabit tutmak için elinizden geleni yapmalısınız. Kedinizi küvette güvenli bir şekilde tutmak için ona göğüs tasmasını takmanız önerilir. Bu şekilde sizler de kedinin tırnaklarından ve dişlerinden uzak durarak zarar görmemiş olursunuz. Kedinizin boynunu incitme gibi problemlerin yaşanmaması adına boynundan tutmamak için elinizden geleni yapmalısınız. Ayrıca banyo sırasında kaliteli bir şampuan kullanmalısınız. Örneğin, Beavis Cat Anti-Stress Kedi Lavanta Biberiyeli Toz Şampuan kullanabilirsiniz.

Kediler, türlerine göre farklı tüy uzunluğuna sahiptir. Tüyleri sık ve uzun olan kediler daha çabuk kirlenir ve sıklıkla bakım ister. Tüyü kısa olan kedileri de düzenli bir şekilde yıkamanız önemlidir. Kirlendikleri zaman kendilerini yalayarak temizlemeye çalışsalar da bu onların temizlenmelerine yeterli olmayacaktır. Düzenli bir şekilde temizlenmediklerinde tüyünün dokusu bozulur ve düğüm olur. Bu da tüylerinin zamanla dökülmesini meydana getirir. Tüyleri birbirine karıştığı zaman tararken kedinin canını yakarsınız. Kedilerin yıkanması kadar onları hangi şampuanla yıkadığınız da çok önemlidir. Kedinize en uygun şampuanı seçmelisiniz. Kedinizin tüyleri zor açılıyorsa, Le Charme Kıtık Açıcı Toz tercih edebilirsiniz.

Bedenleri çok hassas ve tüyleri çok yumuşaktır. Bu sebeple seçeceğiniz şampuanın pH değeri, onların cildine göre olmalıdır. Kedinize tüylerini sağlıklı, parlak ve canlı gösterecek ona özel ve uygun şampuanı seçebilirsiniz. ZOO koleksiyonundaki pek çok kedi şampuanı her yaştan kedi ve cinsi için kullanabileceğiniz seçenekleri çözüm olarak sunar. Genelde içeriği bitkiseldir ve diğer seçeneklere göre kimyasal bir içeriğe sahip olmadığından kedinin cildine hiç zarar vermez.

Kedinize seçeceğiniz şampuanda dikkat etmeniz gereken diğer nokta, kedinizin hangi yaşlarda kullanabileceğidir. Bazı şampuanlar 12 aydan daha büyük kediler için kullanılmaktadır.  Yavru bir kediye sahipseniz temizlemek için kullanacağınız şampuan seçiminiz muhakkak ona özel olan ürün olmalıdır. Aksi halde kullanmış olduğunuz ürün tüylerine ve vücuduna zarar verir. Şampuan seçiminizi en çok tercih edilen ve en iyi olanlar arasından yapmalısınız.

Banyo yapmayı sevmeyen bir kediye sahipseniz veya banyo yaparken sizi ciddi manada yoruyorsa kuru şampuanları tercih edebilirsiniz. İnsanların kullandığı kuru şampuanlar gibi kedilere özel üretilen kuru şampuanlarda vardır. Kuru şampuanı kullanarak kedinizi suya girmekten kurtarabilir ve tüylerinin daha temiz ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Kuru şampuanla temizlediğiniz kedinizi kurulamanıza ihtiyaç yoktur ve özel bir şekilde üretildikleri için kedinizin sağlığına zarar vermez. Fakat kuru şampuanı devamlı kullanmakta doğru değildir. Kedinizin daha hijyen olması için kesinlikle suyla da temizlenmesi gerekir. Eğer kuru şampuan tercih etmiyorsanız, kedinizin tüylerini hemen kurutmak için Trixie Kedi ve Köpek Fırçalı Kurutma Makinesi edinebilirsiniz.

Kedinize sizin şampuanınızı veya bebek şampuanını tercih etmemelisiniz. Eğer elinizde o an için kedinize uygun bir şampuan yoksa onu sadece ılık suyla yıkamalısınız. Aksi halde kedinizin tüyleri çok yıpranacak ve kuruyacaktır. Bir şampuanın kedinize uygun olup olmadığını ambalajı arkasında yazan talimatları okuyarak karar verebilirsiniz.

Kedi Temizlik ve Banyo Ürünleri ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Kediler Ne Sıklıkla Banyo Yapmalıdır?

Sevimli dostlarımız kedilerin tüylerinin temiz ve sağlıklı olması için banyo yaptırılması gerekir. Fakat bildiğimiz üzere kediler banyo yaptırılmasından hiç hoşlanmazlar. Bundan dolayı bu süreç sizler için sancılı geçebilir. Eğer kedinizin tüyleri kısaysa banyo yaptırmak yerine ıslak bir lif ile silebilirsiniz. Kediniz silinemeyecek kadar çok kirlendiyse onu yıkamanız gerekecektir. Kediniz kendilerini temizleme konusunda çok iyi olsalar da bazen onları sizin yıkamanız gerekir. Bazı zamanlar tüyleri kirli ya da yapışkan olabilir. Bazen de ilaçlı bir şampuan ile yıkamanız gerektirecek sağlık problemleri olabilir. Buna rağmen kediniz banyo konusunda çok olumlu tepkiler vermez. Bu durum hem size hem de kedinize zarar vererek stres yaratabilir. Bundan dolayı kedinizi haftada 2 kez yıkamanız yeterli olacaktır. Kedinizin çok fazla yıkanması tüylerindeki bulunan koruyucu yağlarının gitmesine sebep olacak. Bundan dolayı kedinizin tüyleri donuk ve doğal şartlara karşın yeterliliğini yitirebilir.

Ortalama olarak bir kedi yıl içerisinde 1 veya 2 kez yıkanmalısınız. Fakat kedinizi hiç yıkamasanız bile asla kötü yapmış olmazsınız. Kediniz, sizlerin ihtiyaç duydukları ekstra hijyene ihtiyaç duymazlar. Uzun tüyü olan kediler, kısa tüyü olan kedilere oranla daha çok yıkanma ihtiyacı hissederler. Çünkü daha fazla taranma gereksinimi duyuyorlar. Bununla beraber kedinizi yıkayıp yıkamadığınız büyük bir oranda kedinizin karakterine ve suya karşı tepkisine bağlıdır. Kimi kediler, bir damla suya bile karşı çıkar ve hoşlanmazlar. Yıkanacaklarını anladıkları zaman ciddi bir şekilde strese girerek saldırgan tavır gösterirler. Bu gibi durumlarda kedinizi yıkamaktan kaçınmalısınız. Bazı kediler ise aksine suyu çok sever. Suyun altında durdukları süreçte normal ve sakin olurlar. Yani kedinizi gözlemleyerek verdiği tepkilere göre onu banyo yapıp yapmama sıklığını kediniz karar verebilirsiniz.

Kedileri Banyo Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedinizi yıkarken birisinden yardım almak daha iyi olacaktır. Özellikle de kediniz çırpınarak elinizden kolay bir şekilde kaçabilir. Yardım aldığınız kişi kediyi tutar sizlerde onu daha rahat yıkarsınız. Kedinizi sabit bir şekilde tutarken onun rahatça nefes alıp almadığından emin olmalısınız. Kedinizle kavga etmemelisiniz. Eğer kediniz yetişkin ve kilosu 5’in üstündeyse banyodan korkup hırçınlaşarak size zarar verebilir. Böyle durumlarda kedinizin bacaklarını ve patilerini ıslatarak yıkama işlemini bırakmalısınız. Başka bir zaman veya birkaç saat sonrasında tekrardan yıkamayı deneyebilirsiniz. Eğer siz kendinizi heyecanlı ve gergin hissediyorsanız kediniz bunu hissederek aynı şekilde davranabilir.

Kedinizin boyun kısmından aşağısını ıslatınız. Ardından boynunu, bacaklarını, gövdesini, karnını, kuyruğunu yıkamak için az şampuan ve su kullanmalısınız. Boyun kısmından başlayarak kuyruk tüylerinin çıkış yönüne doğru yıkamalısınız. Kedinizin sakin kalması ve korkmaması için ona masaj yapıyormuş gibi onu yıkamalısınız. Kedinizin gözlerine, ağzına, burnuna ve kulaklarına şampuanın kaçmamasına özen göstermelisiniz. Kulak enfeksiyonu riskini azaltmak, kanamayı durdurmak ya da deliğini kapatmak amacıyla takılan pamuklardan kullanmalısınız. Yıkadığınız zaman pamukları çıkartmayı unutmayın. Kedinizi pire ve bitlerden kurtulmak için yıkıyorsanız eğer önce boyun kısmını ıslatmalısınız. Çünkü pire ve bitler kedinizin kuru bölgelerinden kaçmaya çalışacaklar, siz üst taraftan ıslattığınız zaman aşağı doğru akacaktır.

Şampuanını durulama aşamasına gelirsek, küvetin içerisindeki suyu kullanarak güzelce durulayalım. Ardından küvetteki suyunu boşaltalım ve önceden ayırdığınız suyla ya da musluktan akan suyla iki kez daha durulayalım. Kedinizin kürkündeki köpükleri durulamanız çok önemlidir. Küvetteki su tamamen berrak hale gelene kadar durulamaya devam etmelisiniz. Kedinizin yüzünü lifin yardımıyla su ile yıkayınız. Kedinizin gözlerine şampuan kaçırmamaya dikkat ediniz. Lifi ıslatın ve kedinizin gözlerinden, burnundan başlayarak yüzünü, kafasını ve kulaklarını nazik bir şekilde siliniz. Banyo yaparken başarısız olduysanız eğer bu adımı yapmayabilirsiniz. Kedinizin yüzünü kesinlikle suyun altına sokmayın. Kediniz panik olabilir.

Kediniz panik ya da sıkıntı içerisinde olabilir. Bunu anlamak için onu dikkatli bir şekilde izlemelisiniz. Kediniz hırlıyor, tırsıyor, hapşırıyor, bağırıyor, hızlı hızlı nefes alıyor ve miyavlıyorsa sıkıntı içinde olabilir. Kedinizi yıkarken onu dikkatli bir şekilde izlemelisiniz. Eğer yaptığınız herhangi hareketten çok tırstıysa hemen durmalısınız. Eğer kediniz veya siz zarar görecekseniz banyo işlemine devam etmemelisiniz. Kedinizi ilk kez yıkıyorsanız eğer fazla üzerine gitmemelisiniz. Bu onu aşırı derecede rahatsız eder ya da sonraki banyolarından hep nefret etmesini sağlar. Banyo işlemini yavaş yavaş ilerletmek kediniz için daha iyi olacaktır. Kediniz yıkanmaya karşı geliyorsa bunun yerine nemli bir lif kullanmalısınız. Bu şekilde kedinizin kirlerini iyice temizlersiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR